Brojne pohvale za rad DVD-a Stara Subocka na 85. redovnoj Skupštini

Kategorija: Vijesti
Kreirano Ponedjeljak, 11 Travanj 2016

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stara Subocka je u subotu, 9. travnja održalo 85. redovnu godišnju Skupštinu uz nazočnost gradonačelnika Grada Novske Vlade Klasana, načelnika Općine Gornji Bogićevci Pave Klarića, predsjednika Vatrogasne zajednice Sisačko – moslavačke županije Mije Brlečića, predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Novska Davora Štimca i tajnice Sanje Bilandžije, dozapovjednika Vatrogasne zajednice SMŽ i zapovjednika DVD Lipovljani Zlatka Pješa, predsjednika VZ Općine Lipovljani Danijela Ribarića, direktora tvrtke Vatropromet Nenada Radojčića, te predstavnika dobrovoljnih vatrogasnih društava i Udruga i klubova koji djeluju u Staroj Subockoj. Na početku Skupštine jednoglasno je izabrano novo radno predsjedništvo u sastavu Danijela Zrinski, Anrea Vlahović i Tina Duvnjak, dok je za zapisničara izabrana Mirela Skupnjak. "DVD Stara Subocka broji ukupno 159 članova, od čega 26 pomažućih, 42 pričuvna, 14 veterana, 11 izvršnih, 10 operativnih i 56 članova mladeži" – stoji u Izvješću o radu Društva za 2015. godinu, kojeg je pročitala Tina Duvnjak.

Izvješće zapovjednika pročitala je Elvira Čorak, a između ostalog je istaknula kako su protekle godine organizirali posjet vatrogasaca područnoj školi kako bi učenike upoznali s vatrogasnom opremom i mogućim opasnostima, te da su imali ukupno šest intervencija (tri poplave, jedna tehnička intervencija i dva požara). Nabavljena je i nova oprema, a u suradnji s VZGN osposobili su 8 vatrogasaca, 4 dočasnika, 3 dočasnika prve klase i 1 vatrogasnog časnika prve klase. Poseban naglasak u radu ovog Društva stavljen je na rad s mladeži koja je sudjelovala na gradskom i županijskom natjecanju, kupu Posavine u Trebarjevu Desnom, vatrogasnom izazovu Novska – Lipovljani – Kutina, a u njemačkom Gradu Mengenu sudjelovali su na operativnom natjecanju s tri člana. Na prijedlog Upravnog odbora direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić imenovan je počasnim članom DVD-.a Stara Subocka, a zahvalnice za doprinos radu Društva, od strane predsjednika DVD-a Stara Subocka Miroslava Zrinskog, dodijeljene su gradonačelniku Vladi Klasanu, predsjedniku VZ SMŽ Miji Brlečiću, predsjedniku VZGN Davoru Štimcu, Nenadu Radojčiću, DVD-u Lipovljani, te tvrtkama i gospodarstvima koji su pomogli radu Društva. 

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Novske Davor Štimac, predsjednik Vatrogasne zajednice SMŽ Mijo Brlečić i predsjednik DVD-a Stara Subocka Miroslav Zrinski zaslužnima su uručili vatrogasna priznanja, odlikovanja i povelje. Direktor tvrtke Vatropromet Nenad Radojčić zahvalio se u ime svih nagrađenih, te je istaknuo kako sa svim društvima s područja Grada ima dobru suradnju već dvadesetak godina i kako mu je drago da im je mogao pomoći u provođenju aktivnosti.  Predsjednik VZ SMŽ Mijo Brlečić čestitao je predsjedniku na brojnom društvu, te im je zaželio uspjeh u ostvarivanju što boljih rezultata na predstojećim natjecanjima. "Zahvaljujem se Gradu Novska na financijskoj potpori od milijun i pol kuna, gradonačelnik je uvidio rad VZGN i dao nam je kompletnu potporu, tako da su novljanski vatrogasci spremni za sve vrste intervencija" – rekao je predsjednik VZGN Davor Štimac, te se zahvalio DVD-u na sudjelovanju u svim natjecanjima i potpori cijeloj zajednici. "Na vas se može osloniti u najtežim trenucima i zbog toga Grad Novska niti u ovoj krizi nije smanjio sredstva namijenjena za vatrogastvo, već ih povećavamo jer ćemo sada financirati kupnju motora za novonabavljeni čamac kako bi VZGN bila kompletna i sposobna djelovati u svim uvjetima" – rekao je gradonačelnik Vlado Klasan dodavši kako ga posebno raduje pomladak društva koji pokazuje da je budućnost DVD-a Stara Subocka neupitna. 

 

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker