Novljanski vatrogasci svečanim ešalonom proslavili blagdan Sv. Florijana

Kategorija: Vijesti
Kreirano Petak, 06 Svibanj 2016

Vatrogasna zajednica Grada Novske i ove je godine svečano obilježila blagdan svog nebeskog zaštitnika Sv. Florijana, te su 4. svibnja organizirali brojna događanja. Obilježavanje je započelo svečanom svetom misom u crkvi Sv. Florijana u Novoj Subockoj, koju je predvodio lipovljanski župnik, vlč. Tomislav Pavlović, a misnom slavlju osim brojnih vatrogasaca, nazočio je i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan.

Delegacija vatrogasne zajednice Grada Novske, prije svete mise položila je vijenac i zapalila svijeće na gradskom groblju u Novskoj, a građani su, na središnjem gradskom trgu mogli pogledati izloženu vatrogasnu opremu kojom raspolaže VZGN. Gradonačelnik Vlado Klasan je u poslijepodnevnim satima održao prijam za predsjednike i zapovjednike dobrovoljnih vatrogasnih društava, koji je održan u Gradskoj vijećnici Grada Novske. Predsjednik VZGN Davor Štimac iskazao je zadovoljstvo i čast što ih je gradonačelnik pozvao na prijam, te se u ime 1231 vatrogasca, zahvalio gradonačelniku što je prisustvovao svim skupštinama DVD-a s područja Grada Novske, ali i na financijskoj potpori koju uživaju od Grada. Gradonačelnik Vlado Klasan izjavio je kako su rebalansom  proračuna predviđena sredstva za neophodnu nabavu motora za novonabavljeni spasilački čamac, kako bi bili sposobni za sve vrste intervencija.

"Vjerujem da ćemo u dogovoru s predsjednikom DVD-a Novska ubrzo pokrenuti priču oko konačnog dovršenja vatrogasnog doma u Novskoj, jer sada nemaju adekvatne uvjete za provođenje svojih aktivnosti" – naglasio je gradonačelnik dodavši kako su vatrogasci s područja Grada Novske to zaslužili jer su odradili sve svoje zadaće. Povodom obilježavanja Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, VZGN također je organizirala i svečani ešalon vatrogasaca i vatrogasnih postrojbi svih 10 DVD-a, u kojemu je sudjelovalo oko stotinjak vatrogasaca. Gradskim ulicama prošetalo je ukupno 72 vatrogaskinje i vatrogasaca, te 20 vozila sa svim priključnim sredstvima, od čamca, motornih pumpi za ispumpavanje vode, do priključnih prikolica. "Građani su u ešalonu mogli vidjeti sve naše svečane zastave, a održan je i postroj vatrogaskinja, vatrogasaca za lakše vatrogasne intervencije, tehničke lakše intervencije, gašenje požara otvorenih prostora, a imali smo svečane vatrogasne odore i postroj operativnih vatrogasaca sa opremom koja služi isključivo za gašenje prilikom većih požara" – rekao je predsjednik DVD-a Novska Davor Štimac. Gradonačelnik je rekao kako ga posebno raduje raznolikost VZGN u kojoj djeluju mladi, žene, muškarci i veterani, te im je ovim putem iskazao čast i poštovanje na doprinosu cjelokupnoj zajednici i požrtvovnosti kojom je protkan njihov rad. 

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker