DVD Sigetac – 60 godina posvećenosti vatrogastvu i obrani od vatre i vode

Kategorija: Vijesti
Kreirano Petak, 07 Srpanj 2017

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sigetac svečanom skupštinom društva obilježilo je 60 godina djelovanja. Uz nazočnost brojnih gostiju i uzvanika DVD-a s kojima su kroz šest desetljeća surađivali, vatrogasci DVD-a Sigetac s ponosom su se prisjetili na povijest i na protekle godine rada.

Osnutak društva inicirao je mještanin Stjepan Kralj, a na osnivačkoj skupštini za prvog predsjednika je izabran Stjepan Podgorski, zapovjednik je bio Tomo Hrastović, tajnik Slavko Kirin, a blagajnik Franjo Golenić. DVD Sigetac tada je imao 35 člana.

Na zadnjoj izbornoj skupštini za predsjednika je izabran Slavko Kirin, za zapovjednika Darko Artić, tajnicu Antonija Salaj i blagajnika Robert Artić. Društvo broji pedeset šest članova, od kojih je desetero operativnih, sedmero izvršnih, dvadeset troje pričuvnih, petorica veterana, jedanaestero djece i mladeži, koji su prije početka svečanog djela izveli malu pokaznu vježbu.

Čestitke na vrijednoj obljetnici članovima društva uputili su nazočni predstavnici drugih vatrogasnih društava, kao i Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika Grada Novske, koji je bio i glavni pokrovitelj svečanosti, a Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije, dodijelio je priznanja veteranima. Primili su ih Josip Javorić, Tomo Šagud, Đuro Jerković, Đuro Hrastović i Andrija Đumlijan.

Brončane medalje primili su vatrogasci Ivana Kirin, Nikolina Špoljar, Tamara Perešin, Svjetlana Salaj, Antonija Salaj, a uručio ih je Davor Štimac, predsjednik VZG Novska

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sigetac svečanom skupštinom društva obilježilo je 60 godina djelovanja. Uz nazočnost brojnih gostiju i uzvanika DVD-a s kojima su kroz šest desetljeća surađivali, vatrogasci DVD-a Sigetac s ponosom su se prisjetili na povijest i na protekle godine rada. Osnutak društva inicirao je mještanin Stjepan Kralj, a na osnivačkoj skupštini za prvog predsjednika je izabran Stjepan Podgorski, zapovjednik je bio Tomo Hrastović, tajnik Slavko Kirin, a blagajnik Franjo Golenić. DVD Sigetac tada je imao 35 člana. Na zadnjoj izbornoj skupštini za predsjednika je izabran Slavko Kirin, za zapovjednika Darko Artić, tajnicu Antonija Salaj i blagajnika Robert Artić.

Društvo broji pedeset šest članova, od kojih je desetero operativnih, sedmero izvršnih, dvadeset troje pričuvnih, petorica veterana, jedanaestero djece i mladeži, koji su prije početka svečanog djela izveli malu pokaznu vježbu. Čestitke na vrijednoj obljetnici članovima društva uputili su nazočni predstavnici drugih vatrogasnih društava, kao i Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika Grada Novske, koji je bio i glavni pokrovitelj svečanosti, a Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije, dodijelio je priznanja veteranima. Primili su ih Josip Javorić, Tomo Šagud, Đuro Jerković, Đuro Hrastović i Andrija Đumlijan. Brončane medalje primili su vatrogasci Ivana Kirin, Nikolina Špoljar, Tamara Perešin, Svjetlana Salaj, Antonija Salaj, a uručio ih je Davor Štimac, predsjednik VZG Novska.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker