DVD Novska – vlastitim sredstvima nabavili zaštitnu vatrogasnu opremu za operativne vatrogasce

Kategorija: Vijesti
Kreirano Četvrtak, 12 Listopad 2017

Kako bi operativni vatrogasci bili što opremljeniji zaštitnom opremom koju koriste pri obavljanju zadaća, DVD Novska opremu nabavlja i vlastitim sredstvima.

Osim profesionalne Vatrogasne postrojbe, društvo ima i operativne vatrogasce, obučene za sve vrste požara, tehničke intervencije i ostale intervencije za što imaju znanja i opremu.

DVD Novska ima 25 operativna vatrogasca za koje smo nabavili 14 vatrogasnih kaciga za požare u zatvorenim prostorima te 10 koje se koriste pri gašenju šumskih ili požara otvorenih prostora. Kupljene su i zaštitne potkape, kao i vatrogasni opasači, rekao je Goran Bezenšek, zapovjednik DVD Novska.

Predsjednik DVD Novska, Draško Vuković, navodi važnost ulaganja u vatrogasnu opremu koja štiti vatrogasce prilikom obavljanja njihovih poslova. Ističe kako je vrijednost novokupljene opreme 72 tisuće kuna, izdvojenih od zarađenih i vlastitih sredstava.

Početkom ovog tjedna na korištenje Vatrogasnoj zajednici Grada Novske biti će uručeni i ključevi novog kombi-vozila za prijevoz vatrogasaca na intervencije.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker