VZG Grada Novske – novo kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca i opreme

Kategorija: Vijesti
Kreirano Četvrtak, 12 Listopad 2017

Na prigodnoj svečanosti kod Vatrogasnog doma DVD-a Novska, u nazočnosti predsjednika i zapovjednika DVD-a, predsjedniku Vatrogasne zajednice Grada Novske Davoru Štimcu gradonačelnik Marin Piletić uručio je ključeve novog kombi vozila.

Kako je prigodno rekao Štimac, ovo je osmo kombi vozilo za prijevoz vatrogasaca i opreme s kojim raspolažu Dobrovoljna vatrogasna društva VZG Grada Novske, čime se dodatno povećava učinkovitost pri intervencijama kod požara i drugih nezgoda.

Kako naglašava, ne samo na području VZG Grada Novske, već i na drugim mjestima, “17 godina koliko sudjelujemo tijekom ljetnih mjeseci na dislokacijama u priobalju, od Zadra, Šibenika, Sukošana, Lastova“.

Uručujući ključeve novog vozila, pohvalivši rad vatrogasaca, gradonačelnik Marin Piletić ističe važnost preventive i vatrozaštite te kako su za vatrogastvo osigurana sredstva u proračunu.

Osim tehničkog opremanja, ulaže se u osposobljavanje i dodatnu edukaciju vatrogasaca, pa su tako 173 vatrogasca ovih dana krenuli na školovanje.

Nakon svečane primopredaje vatrogasni kombi blagoslovio je Krunoslav Juraković, novljanski kapelan.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker