Završen tečaj za vatrogasce – osposobljavanju i usavršavanju pristupio najveći broj do sada

Kategorija: Vijesti
Kreirano Četvrtak, 02 Studeni 2017

Završeno je osposobljavanje i usavršavanje vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Novske, koje je provedeno tijekom mjeseca listopada. Teorijska i praktična zvanja steklo je 79 vatrogasaca, 34 vatrogasca I klase, 25 za dočasnika, 21 za dočasnika I klase. Stručnim osposobljavanjem članova DVD-a povećava se broj obučenih u društvima, čime se postiže sigurnost, zaštita od požara i drugih nezgoda.

Obuku su izvodili ovlašteni i stručni predavači Dubravko Tobijaš, Goran Bezenšek, Kristijan Čutić, Miroslav Zrinski, Davor Štimac i Sanja Biladžija Ožoga, tajnica VZG Novske. Ovakva osposobljavanja provode se svake dvije godine, a kako je rekao Davor Štimac, zapovjednik VZG Novske, ovo je najveći broj članova koji se javio na tečaj i pristupio ispitima.

Vatrogasna zajednica Grada Novske ovim dobiva novo obučene vatrogasce osposobljene za djelovanje u svim situacijama i izvršavanju zadaća koji se postavljaju pred njih. Ukupno imamo 1318 vatrogasca u deset Dobrovoljnih vatrogasnih društava, kaže zapovjednik.

Tijekom proteklog razdoblja vatrogasci su imali 117 intervencija, gašenja, drugih vatrogasnih i tehničkih intervencija, pri čemu se procjenjuje kako je spašeno oko 5 milijuna kuna dobara. Grad Novska za rad i opremanje vatrogasnih društava izdvaja oko 1,2 milijuna kuna i tako doprinosi uvjetima rada svih društava VZG Novska.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker