Požar u pogonu "Pelet grupe" d.o.o.

Kategorija: Intervencije
Kreirano Utorak, 13 Rujan 2016

U ponedjeljak, 12. rujna u ranim jutarnjim satima došlo je do zapaljenja drvne mase u pogonu "Pelet grupe" d.o.o. u Bročicama. Inervenirali su pripadnici DVD Novska i DVD Bročice. Požar je uspješno neutraliziran, a lakše je ozlijeđen jedan pripadnik DVD-a Novska Očevid su nakon požara vodili su djelatnici PP Novska, a samo požarište obišao je gradonačelnik Vlado Klasan.

"Oko 4.30. djelatnici su prvo primjetili u pogonu dim, naime vanjski filter je rekuperacijom zraka izbacio dim u halu. Problem je nastao nakon tzv. suhog mlina u suhom filteru. Sam požar lokaliziran je od strane vatrogasaca i nije se proširio dalje, ali su uslijed gašenja morali odstraniti dio krova, kako bi prišli samom požarištu, te je jedan vatrogasac lakše povrijeđen. Što se tiče zaposlenika svi su uredu, materijalna šteta je nešto veća, ali sve ćemo vidjeti nakon  istrage, kolika je zapravo šteta i što se točno dogodilo. Pojedinačno po dijelovima kada bi gledali šteta se može procijeniti na nekoliko stotina tisuća eura." izjavio je za RPN voditelj proizvodnje Ivan Kobilšek.

"Kao i do sada izražavam žaljenje zbog ovakvih stvari, jer oštećenje bilo kojeg proizvodnog objekta koji imamo na području Grada je velika šteta. Bez obzira na  probleme koje imamo u smislu zagađivanja i sličnoga, to nije razlog i naravno da se nitko ne veseli ovakvoj nesreći jer svima nama je interes da svaki gospodarski subjekt na području Grada radi. Na žalost dogodilo se to što se dogodilo, vjerujem da će se i brzo oporavit i da će se sanirati nastala štete. Nadam se da će i sve one nesuglasice koje postoje na relaciji stanovnika ovoga područja i tvrtke otkloniti te da će se u budućnosti ostvariti kompromis i sinergija između gospodarstvenika i žitelja s ovoga područja" za RPN je rekao gradonačelnik Vlado Klasan.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker