Filter
 • Samohrana majka s četvero djece u požaru kuće ostala bez ičega

  U požaru kuće u Osječkoj ulici u Novskoj, koji je izbio u utorak popodne, samohrana majka i četvero djece ostali su bez krova nad glavom i bez svih osobnih stvari koje su imali.

  Usprkos brzoj intervenciji novljanskih vatrogasaca, kojima je trebalo nekoliko minuta od dojave da dođu na požarište i započnu gašanje, izgorjela je u potpunosti dječja soba, dio susjednih prostorija i znatan dio krovišta.

  U kući se u trenutku izbijanja požara nije nalazio nitko, majka je otišla u vrtić po najmlađe dijete dok su drugi bili u školi. Dim u kući su primijetili susjedi, požar je pokušao gasiti Ivan Madžo no kako je rekao vatra je buknula poput šibice. Uspio je izaći iz kuće u posljednji trenutak, prije velikog plamena koji je buknu kroz sobu. Zadobio je opekotine po licu, kosa mu je gorjela pa je zatražio liječničku pomoć.

 • Dvije uspješne vježbe novljanskih vatrogasaca

  Još dvije uspješne vježbe izveli su novljanski vatrogasci, prvu na Dječjem vrtiću „Radost“, a drugu na Gradskoj športskoj dvorani.

  Dok su na vrtiću izvodeći vježbu dobili i aplauz djece koja su s oduševljenjem pratila izvođenje, korisnici dvorane,  neobaviješteni do trenutka pred početak vježbe, bili su malo zatečeni no nakon evakuacije nastavili su promatrati rad vatrogasaca. Posebno zanimanje bilo je za vatrogasne ljestve i visoke mlazove vode,  kojima je „gašen krov dvorane“. Osim na krovištu vježba je izvođena i u  drugim prostorijama.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker