Filter
 • Vatrogasci obilježili sv. Florijana

  Vatrogasci su svečano obilježili blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Florijana svečanim misnim slavljem u kapeli sv. Florijana u Novoj Subockoj. Okupili su se predstavnici svih vatrogasnih društava koji djeluju na području Grada Novske, te na području općine Lipovljani.

  Kako je za dio vatrogasnih postrojbi nedjeljni blagdan bio i dan obilježen intervencijom, naime DVD St. Subocka, Sigetac, Plesmo i Novska bili su angažirani u jutarnjim satima na obrani od poplave u Staroj Subockoj, tako ove godine nije bilo tradicionalnog primanja kod gradonačelnika za zapovjednike DVD-ova Vatrogasne zajednice Grada Novske.

 • Obrana od poplave

  Dana 18.05.2014. U 7,30 sati vatrogasci VZG Novska upućeni su po zapovijedi zapovjednika VZSMŽ na područje Hrvatske Dubice na obranu od poplave.

  Ukupno je sudjelovalo 6 DVD-a s 26 vatrogasaca, 7 vozila i 4 vatrogasne motorne pumpe s pripadajućom armaturom u trajanju od 7.00 sati do 17,30 sati.

  Sudjelovali su DVD-i Rajić, Novska, Bročice, Brestača, Nova Subocka i Stara Subocka.

 • Potok Subocka je još jednom ugrozio imovinu stanovnika Stare Subocke

  Velika količina oborina tijekom vikenda, ali i u posljednjih dvadesetak dana, uzrokovale su u nedjelju, 4. svibnja u ranim jutarnjim satima izlijevanje potoka Subocka. Najugroženije je bilo naselje Stara Subocka, odnosno stambeni objekti i gospodarske zgrade uz autocestu, gdje je nivo vode počeo ugrožavati imovinu i stoku.

  Vatrogasci domicilnog DVD-a Stara Subocka, uz pomoć članova DVD-a Sigetac, Plesmo i Novska zaštitili su objekte zečjim nasipom. Zbog prelijevanja vode preko promtnice policajci PS Novska zatvorili su promet na županijskoj cesti prema Staroj Subockoj neposredno prije nadvožnjaka. Od ranih jutarnjih sati na području ugroženom izljevanjem potoka Subocka bio je i gradonačelnik Vlado Klasan.

 • Humanitarna akcija za poplavljena područja

  DVD Bročice i VZG Novska u suradnji sa mjesnim odborom Bročice pokrenuli su akciju sakupljanja humanitarne pomoći za poplavljeno područje Gunje i okolnih sela.

  U dva dana je sakupljeno hrane, pelena za djecu i odjeće, higijenskih potrepština te raznog alata u vrijednosti oko 15000 kn koje su jučer isporučili osobno u mjestu Cerna.

  U razgovoru sa dvojicom mještana koji su pokrenuli u Cerni centar za pomoć poplavljenim ljudima doznali smo da im treba za male bebe hrane, vode te ženskog doljnjeg rublja i ostalih potrepština pošto ima jako puno djece i trudnica, a i obuće tipa vojnih čizama kao i gumenih čizama za ljude na terenu.

  Zahvalili su se na donaciji od srca, a mi smo im zaželjeli brz povratak i normalan život koji su imali u svojim domovima.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker