Filter
 • Vatrogasci Stare Subocke ponosni na svoj rad

  Za dugogodišnji rad i članstvo u vatrogastvu DVD Stara Subocka, na svojoj redovitoj skupštini, odlikovalo je Marka Babića, za 60 godina vjernosti, Spomenicom vatrogasnog veterana, kao i zlatnom vatrogasnom medaljom Hrvatske vatrogasne zajednice.

  Spomenice i odličja primili su i drugi članovi društva: Stjepan Crnojević, Matija Turković, Mato Šeničnjak, Ivo Užarević, Ivan Kocijan i Ivica Požgan dok je srebrnu medalju primio Antun Lupoglavac.

  Pred velikim brojem gostiju i vatrogascima na skupštini društva podnesena su izviješća o radu u proteklom periodu predsjednika Miroslava Zrinskog, kao i zapovjednika Borislava Maletića te financijsko izvješće. Rečeno je da društvo ima 157 članova, od kojih je 10 operativnih. Ono čime se posebno ponose su postignuti rezultati na natjecanjima i rad s vatrogasnom mladeži. Članovi DVD-a Stara Subocka sudjelovali su i u akcijama gašenja, kao i intervencijama i pomoći na jasenovačkom području kod velikog vodostaja.

 • Požar izazvala peć ložena u staji

  U požaru koji je zahvatio gospodarski objekt u naselju Borovac, kod Novske, izgorjelo je sijeno i krov staje.

  Vatru je izazvala iskra iz peći koja je ložena unutar objekta, kako bi se zagrijali male prasci i pilići smješteni u prostoriji. Životinje su spašene , a vlasnici se, u pokušaju da ugasi vatru, srušio dio krova s crijepom na glavu te je zadobila ozlijede. Na požarište su brzo došli vatrogasci iz dva vatrogasna društva, iz Novske i Rajića, koji su se prihvatili gašenja, dok je prvu pomoć vlasnici pružio glavni vatrogasac VZG Novska, Davor Štimac, zaposlen u novljanskoj Hitnoj pomoći.

 • Vodostaj Struga raste, kritično tijekom vikenda

  Kilometri nasipa od zemlje i vreća pijeska trebaju odoljeti nadolazećem valu rijeke Save, Struga i brojnih pritoka.

  Voda već plavi naselja Bukovicu i Trebež, u općini Jasenovac, a ugroženo je više kuća u Kraljevoj Velikoj na području Lipovljana, te na novljanskom dijelu, u naselju Plesmo.

  Mještani sela Plesmo zabrinuto promatraju kanal Strug. Tamo su prošle godine bile poplavljene poljoprivredne površine i više kuća. Obitelji Latin i Koločaj, čiji su domovi uz sam Strug, iako je obalom podignut novi nasip pojačan i vrećama, pribojavaju se da bi moglo biti kao i lani, kada su im dvorišta i gospodarski objekti plivali u vodi. - Voda u Strugu nikada nije tako brzo tekla. Nešto nije u redu.

 • Vatrogasnoj postrojbi Grada Novske uručena nova zaštitna oprema u vrijednosti od 53.000 kuna

  Zahvaljujući gradu Novskoj DVD Novska, Vatrogasna postrojba grada Novske, danas je dobila kompletno novu opremu u vrijednosti od 53.000,00 kuna. Riječ je o kompletnoj vatrogasnoj opremi, od zaštitne kacige do zaštitne odjeće.

  „ Mi smo tu opremu posjedovali i ranije, ali je oprema bila već stara oko osam godina, a prema procjeni postojeća oprema može vrijediti pet godina. To znači da je bilo krajnje vrijeme nabaviti novu opremu, stoga se zahvaljujem Gradu Novskoj i gradonačelniku Vladi Klasanu na potpori „- rekao je zapovjednik DVD-a Novska Dražen Štimac.

  Prilikom uručenja nove vatrogasne opreme članovima Vatrogasne postrojbe Grada Novske gradonačelnik, Vlado Klasan je rekao: „Neprocjenjiva je vrijednost i uloga vatrogastva u zaštiti imovine i ljudi. Naša vatrogasna postrojba višestruko je dokazala svoju vrijednost, spremnost i profesionalnost stoga zaslužuje i vrhunsku opremu. Nastavit ćemo i dalje s opremanjem vatrogasnih jedinica na području grada Novske“ - rekao je gradonačelnik Vlado Klasan, te dodao kako Grad u svim segmentima cijeni izvrsnost, a jedna od njih su zasigurno novljanski vatrogasci.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker