Filter
 • Gradsko vatrogasno natjecanje

  U nedjelju, 15. lipnja, na Gradskom stadionu održano je Gradsko vatrogasno natjecanje "Novska 2014" u organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Novske.

  U šest kategorija natjecalo se 27 vatrogasnih ekipa, a sudjelovalo je 300-tinjak vatrogasaca. Natjecalo se u kategorijama djece, mladeži i odraslih u muškoj i ženskoj konkurenciji. U kategoriji dječaka 1. mjesto osvojila je ekipa DVD Bročice ispred DVD-a Jazavica/Roždanik i DVD-a Novska, u kategoriji djevojčica najuspješnije su bile natjecateljice DVD-a Novska, a slijede DVD Jazavica/Roždanik i DVD Nova Subocka.

 • Održan 5. Vatrogasni izazov

  REZULTATI - muški
  REZULTATI - ženski

  Petu godinu zaredom više od stotinu vatrogasaca-operativaca sudjelovalo je u Vatrogasnom izazovu, terenskom natjecanju koje nastoje simulirati radnje i postupke s kojima se susreću vatrogasci prilikom operativnog djelovanja.

  Organizatori ovogodišnjeg Vatrogasnog izazova bili su VZG Novska, VZG Kutina i VZO Lipovljani, a sve pod pokroviteljstvom Vatroprometa d.o.o., Zagreb, Vatrogasna zajednica Sisačko-Moslavačke županije, Općina Lipovljani.

  Natjecanje je održano u nedjelju, 8. lipnja, na područjima Lipovljana, Novske, te Kutine.

  Okupljanje i start ekipa u bio je u Vatrogasnom domu u Lipovljanima, gdje je održan uoči natjecanja radni sastanak za voditelje ekipa, upute organizatora i određivanje pravila natjecanja i ponašanja. Izazov je ove godine okupio muške i ženske vatrogasne ekipe iz osam županija te iz Republike Slovenije.

 • Izgorjelo krovište obiteljske kuće u Bročicama

  U požaru koji se jučer dogodio u naselju Bročice, vlasnika Branka Miškovića, ul. Sv. Mihovila 200, gotovo je u potpunosti uništeno krovište obiteljske kuće.

  Vatrogasci su o požaru obaviješteni u 12.03 sati, a na požarište su izašli pripadnici domicilnog DVD-a Bročice s jednim vozilom i 8 vatrogasaca, te DVD Novska s 4 vatrogasna vozila i također 8 vatrogasaca.

  Požar je ubrzo ugašen, a samo požarište sanirano je do 13.30 sati, nakon čega je uslijedio očevid djelatnika Policijske postaje Novska. Prema riječima vlasnika, prije požara je službena osoba, dimnjačar, obavljao radnje vezane uz čišćenje dimnjaka, a da li je to uzrok požara, utvrdit će istraga. Prema riječima zapovjednika VZGN Davora Štimca šteta na objektu iznosi oko 60.000 kn.

 • Novljanski vatrogasci na dislokaciji u Živogošću

  U jutarnjim satima, 26. lipnja, prva vatrogasna postrojba Vatrogasne zajednice Grada Novske s jednim navalnim vozilom uputila se na dislokaciji u Živogošće, kao pripomoć lokalnim vatrogasnim društvima u obrani priobalja, dok traje protupožarna sezona.

  U prvoj smjeni su pripadnici DVD-a Rajić Marijan Polaček i Aleksandar Miličević, te profesionalni vatrogasac DVD-a Novska, Dubravko Benzešek. Novljani će po 15 dana biti na dislokaciji sve do mjeseca rujna ove godine, a sretan put i što manje intervencija zaželio im je i gradonačelnik Vlado Klasan, koji zajedno s predsjednikom VZGN, Davorom Štimcem i zapovjednikom DVD Novska, Draženom Štimcem prisustvovao jutrošnjem polasku prve vatrogasne smjene.

  Niz godina novljanski vatrogasci tijekom ljetnih mjeseci odlaze na razne dislokacije u jadransko priobalje, gdje su sudjelovali u gašenju požara. Njihova stručnost i obučenost je cijenjena, a pohvale, nakon brzih intervencija kod Živogošća, nisu izostale. Živogošće je priobalno naselje, u Makarskom primorju, koje administrativno pripada općini Podgora.

  Sastoji se od 3 manja (Porat, Mala Duba i Blato), međusobno udaljena oko 1,5 km naselja smještena uz obalu. Naselje se nalazi na Jadranskoj magistrali, glavnoj hrvatskoj priobalnoj cestovnoj prometnici.

 • Nova vozila i oprema za tri DVD-a

  Svečano je bilo u večernjim satima u četvrtak, 12. lipnja, ispred prostorija DVD-a Novska.

  Tri dobrovoljna vatrogasna društva, koja su u sastavu Vatrogasne zajednice Grada Novske, bogatija su za neophodnu vatrogasnu opremu i vozila, koja im je uručio gradonačelnik Vlado Klasan.

  DVD Jazavica/Roždanik tako sada posjeduje novo vatrogasno vozilo i motornu pumpu, vatrogasno vozilo koje su do sada koristili uručeno je DVD-u Sigetac, a druga vatrogasna motorna pumpa uručena je DVD-u Bročice.

  Uz prisustvo gradonačelnika, čelnika VZGN i vatrogasaca ovih društava opremu je blagoslovio i prigodnu molitvu održao vlč. Milan Vidaković.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker