Filter
 • Dvije intervencije vatrogasaca, požar i nezgoda

  Tijekom dopodneva podignut je i s južnog kolnog traka autoceste A3 uklonjen kamion šleper koji se jutros prevrnuo na dijelu prometnice između Kutine i Novske. Prema iskazu vozača kamiona bugarskih registracijskih oznaka, koji je prevozio role papira, do prevrtanja je došlo nakon puknuća gume na vozilu. Kamion se nakon toga prevrnuo na bok i odsklizao na metalnu elastičnu ogradu koja dijeli smjerove na autocesti. Vozač je u prevrtanju zadobio lakše tjelesne ozljede, a nitko drugi u ovoj nezgodi nije stradao. Prikolica i kamion uspravljeni su uz pomoć mehanizacije i novljanskih vatrogasaca. Za vrijeme intervencije promet tim dijelom A3 odvijao se otežano zaustavnim trakom.

 • Stara Subocka ponovno pod vodom

  Noćašnje padaline, kiša koja je lijevala cijelu noć i jutro do gornje razine napunila je korito rijeke Subocke.

  Na pojedinim mjestima zbog začepljenja kanal pokraj ceste kroz Novu i Staru Subocku došlo je do izlijevanja vode na prometnicu.

  Tijekom noći i jutra angažirani su novljanski i vatrogasci DVD-a Stara Subocka kako bi spriječili vodu da ne poplavi kuće. Zamjenik zapovjednika Goran Bezenšek nam je kazao da su postavili više motornih pumpi na kritičnim mjestima gdje se voda iz kanala počela prelijevati u dvorišta. U uklanjanje nanesenog granja ispod kolnih mostova uključili su se i radnici “Vodoprivrede” Novska, a pomagali su i mještani.

  Voda je u dijelovima naselja nanijela i veću količinu mulja u dvorišta i po pješačkoj stazi, a ima i poplavljenih vrtova i poljoprivrednih površina. Od mještana se moglo čuti kako je napravljena regulacija korita Subocke u njenom gornjem toku, kao i čišćenje kanala, ali da to treba što prije učiniti i u donjem toku.

 • Na A3 kod Novske i Lipovljana 8 povrijeđenih

  U utorak, oko podneva, osam osoba stradalo je u prometnim nezgodama na autocesti A3 kod Lipovljana i Novske.

  U slijetanju osobnog automobila stranih registracija sa sjevernog traka autoceste od Novske prema Kutini stradalo pet, dok su u nezgodi na južnom traku A3 od Novske prema Okučanima povrijeđene tri osobe.

  Osobni automobil njemačkih oznaka iz neutvrđenih razloga sletio je na zelenu površinu i preletjevši kanal ispod autoceste završio, okrenuvši se u suprotnom smjeru, u odvodnom kanalu.

  Tri osobe iz vozila morali su osloboditi novljanski vatrogasci. Liječnička pomoć pružena im je na mjestu događaja, a svi povrijeđeni, s dvoja vozila Hitne pomoći iz Novske, zbrinuti su u Općoj bolnici Nova Gradiška.

   

 • Prometna nesreća u Rajiću – stradao slijetanjem u odvodni kanal

  Tijekom poslijepodneva u prometnoj nezgodi u naselju Rajić teške tjelesne povrede zadobio je vozač B.LJ. iz Novske.

  Upravljajući automobilom Fiat Punto kutinskih registracijskih oznaka u smjeru Novske, iz za sada neutvrđenih razloga, sletio je u odvodni kanal uz prometnicu. Automobilom je udario u betonski most, a od siline udarca vozilo je izbačeno iz kanala na cestu gdje je ostalo ležati na boku.

  Iz smrskanog vozila vozača su morali osloboditi vatrogasci DVD Novska i Rajić. Povrijeđenom je odmah pružena liječnička pomoć te je vozilom Hitne pomoći prevezen u Opću bolnicu Nova Gradiška.

  Uviđaj na mjestu nezgode obavili su djelatnici Policijske postaje Novska.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker