Filter
 • Radni vikend za sve službe zbog poplavnih voda

  Radni vikend za više službe, vatrogasce, spašavatelje i djelatnike “Vodoprivrede”.

  Tijekom subote i nedjelje, vatrogasci iz svih društava Vatrogasne zajednice Grada Novske, ispumpavati će bunare zagađene nedavnim poplavama u Staroj i Novoj Subockoj.

  – Na tom poslu je angažirano 25 vatrogasaca, a u dva dana isprazniti ćemo tristotinjak bunara u ova dva naselja. Na korištenje smo dobili pumpe iz Primorsko-goranske županije, DVD-a Krka, Opatije i Rijeke. Pumpe su posuđene Vatrogasnoj zajednici Sisačko-moslavačke županije koja ih je proslijedila na teren, rekao je Davor Štimac, zapovjednik VZG Novska.

 • Plesmo u obrani od poplave, vojska u Jasenovcu

  Sveukupno 10 DVD-a, 65 vatrogasaca i mnogo mještana u ovim trenucima se bore protiv poplave u naselju Plesmo.

  Pune se vreće sa pijeskom, i slažu se zečiji nasipi oko ugroženih domova, a radi se i na utvrđivanju slabih mjesta na nasipima, sve pod koordinacijom Davora Štimca.

  Iz Hrvatskih voda na terenu je Tomislav Naglić, voditelj ispostave Subocka, Strug u Novskoj koji je izjavio da situacija još nije kritična, te da je porast vode oko 1 centimetar na sat.

  Vojska u Jasenovcu

  U jutarnjim satima je stigla pomoć od 130 pripadnika Hrvatske kopnene vojske sa 17 motornih vozila u područje jasenovačke Posavine, koji će braniti područje od poplava, kako je jučer najavio ministar obrane Ante Kotromanović. Vojska će pomagati pri izgradnji i učvršćivanju brana na širem području Posavine, zbog straha od vodenog vala koji se očekuje u noći sa utorka na srijedu. Oko 17:00h održati će se novi sastanak općinskog vijeća i stožera za obranu od poplave, što ćemo prenijeti na Novska.IN portalu.

 • Na udaru vodene stihije šire područje Grada Novske

  Noć s petka na subotu trajala je borba s vodenom stihijom na velikom dijelu područja Grada Novske. Velika količina kiše koja je padala, posebno jako pred ponoć stvorila je velike probleme.

  Pod vodom se našlo i samo središte Novske, vode ja poplavila prometnice, probijala se iz šahti oborinske i kanalizacijske odvodnje, a vodena stihija je nosila velike količine blata, granja i drva.

  Ista je situacija bila i u Staroselskoj ulici, Hercegovačkoj ulici, ulica Vladimira Nazora, i mnogim drugim, gdje automobili nisu mogli prolaziti jer je voda prelazila rubnjake i ulijevala se u domaćinstva. Igralište NK “Libertas” je također poplavljeno.

  Poplavljen je i pothodnik na novljanskom željezničkom kolodvoru. Stanovnicima ulice sv. Mihovila u Bročicama dvorišta su puna vode, nekima su poplavljeni podrumi. Probuđeni iz prvog sna izlaze iz kuća. Teško se da što učiniti. Srećom kiša prestaje padati, no za subotu su najavljene nove oborine.

 • Poplavljen veći dio Stare Subocke i okolnih sela

  Ponovno noć bez sna za mještane Stare Subocke. Po četvrti put ove godine zbog nabujale rječice Subocke iz koje se izlila voda, poplavljen je veći dio sela.

  Od dva sata u noći svi su budni. Voda im ulazi u kuće, spašavaju stvari iz prizemlja kuća i životinje iz gospodarskih objekata. Od dva sata noćas im pomažu vatrogasci Novske, Rajića, Stare i Nove Subocke. Uključeni su i gorski spašavatelji HGSS Stanica Novska i Požega, koji su tijekom noći intervenirali i na području Pakraca i Lipika.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker