Članci

Na međunarodnom Vatrogasnom izazovu pokazali stručnost i obučenost - DVD Brestača najbolja

Kategorija: Vijesti
Kreirano Utorak, 25 Kolovoz 2015

Muška ekipa DVD-a iz Brestače pobjednici su šestog po redu “Vatrogasnog izazova 2015.”, održanog u Lipovljanima, Novskoj, na Novljanskom jezeru, Vatrogasnom domu i Banovoj Jaruzi.

U konkurenciji 22. ekipe iz Hrvatske, Njemačke i Slovenije, vatrogasci Brestače izvršili su sve predviđene vježbe u kratkom vremenu i s velikom preciznošću, iznenadivši sve konkurente i ekipu favorita – PGD Brezovik, koji su branili prošlogodišnju pobjedu, ali završili su na drugoj poziciji. Treće mjesto osvojila je ekipa iz DVD-a Podravskih Sesveta.

Zapovjednik DVD-a Brestača, Kristijan Čutić, i te kako može slaviti.

Pobjeda njegovih vatrogasaca lijep je uvod u svečano obilježavanje 90 godina rada DVD-a Brestača.

Obljetnicu će se slaviti u subotu 12. rujna svečanom sjednicom, mimohodom vatrogasaca u pratnji orkestra limene glazbe kroz naselje, a prirediti će i pokaznu vježbu.

Na Vatrogasnom izazovu natjecatelji su trebali kroz razne vježbe pokazati svoju stručnost, osim u gašenju i u veslanju uz precizno i brzo izvođenje. Uvijek atraktivno bilo je gašenje zapaljenog automobila pjenilom.

 

Kod ženskih ekipa, gošće iz Slovenije DVD Bizovik najuspješnije su odradile sve vježbe, druga je ženska vatrogasna ekipa iz Vrapča, a treće iz Čakovca.

Vježbe koje su morali izvršiti su dio operativnih radnji koje u stvarnim situacijama vatrogasci primjenjuju prilikom raznih intervencija.

Pravilno izvođenje ocjenjivali su suci, a provođenje “Vatrogasnog izazova 2015” nadgledali su zapovjednici Davor Štimac, VZG Novska, Zlatko Pješ, VZO Lipovljani i Mario Paluh, Vatrogasna postrojba Grad Kutina.

Najuspješnijima je pripao prelazni pehar natjecanja, članovi ekipa su dobili medalje i zahvalnice za sudjelovanje. Pokrovitelj natjecanja “Vatropromet” Zagreb, VZ Sisačko-moslavačke županije i Općina Lipovljani.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker