Filter
 • Novo vozilo za prijevoz vatrogasaca

  Novljanski vatrogasci dobili su šesto vozilo za prijevoz. Na prigodnoj svečanosti u dvorištu Vatrogasnog doma, Vlado Klasan, gradonačelnik, ključeve vozila uručio je Davoru Štimcu, predsjedniku i zapovjedniku Vatrogasne zajednice Novske.

  Dar je to vatrogascima uz nadolazeći Dan grada. Uručujući ključeve, gradonačelnik je vatrogascima zaželio uspješan rad, ali i daljnju potporu gradske uprave. Kako je kazao zapovjednik Štimac, u 10 dobrovoljnih vatrogasnih društava VZG Novska je 1160 vatrogasca i vozilo će koristiti u razne svrhe prijevoza. Takvo partnerstvo, grada i vatrogastva,  pohvalio je i Mijo Brlečić, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice i dopredsjednik HVZ.

  Uz prigodne riječi i molitvu, vozilo je blagoslovio Milan Vidaković, novljanski župnik. U čast rođendana Novske i zahvalu za novo vozilu, vatrogasci su izveli pokaznu vježbu na središnjem gradskom trgu kojoj su uz uzvanike, nazočili i brojni građani. 

 • Pohvala rada vatrogascima i obučavanje članova

  Narednih mjesec dana trajat će obučavanje za članove svih vatrogasnih društava Vatrogasne zajednice grada Novske. Nakon što prođu teoriju, praktični dio polaznici će naučeno potvrditi ispitom, nakon čega postaju stručniji što će doprinijeti još boljem obavljanju njihove odgovorne i humane zadaće.

  Ovakva obučavanja provodimo svake druge godine, za vatrogasce do dočasnika I. klase. U obučavanje je uključen 81 polaznik, koji će znanje na kraju morati potvrditi pred stručnom komisijom županijske Vatrogasne zajednice, - rekao je Davor Štimac, zapovjednik VZG Novska.

 • Vježbe spašavanja i evakuacije

  Još jednu vježbu provjere vatrogasne spremnosti održali su vatrogasci DVD-a Novska. Održali su je u tekstilnoj tvrtki „Amadeusa“, s ciljem  provjere evakuacije i spašavanja djelatnika iz radnih prostora nakon izbijanja požara. Prema scenariju, u kotlovnici tvrtke došlo je do eksplozije, a požar se proširio i na pogone. Obučeni djelatnik evakuirao je uposlene, požarnim putem dok su vatrogasci započeli gašenje.

  - Ovakvim uvježbavanjem  provjeravamo osposobljenost ali i upoznajemo  uposlene  s mogućom situacijom djelovanja u stvarnim situacijama, napominje Davor Štimac, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Novske. Vježbe se provode prema Zakonu o zaštiti na radu jednom u dvije godine u svim javnim ustanovama pa je slična vježba provjere već rađena u  Osnovnoj i Srednjoj školi u Novskoj.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker