Filter
 • Vatrogasna vježba evakuacije i spašavanja

  U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Novske i OŠ Novska u prostoru Osnovne škole Novska održana je vježba spašavanja ljudskih života i imovine.

       Radi se o redovnoj vježbi, koja se provodi svake dvije godine, u kojoj su sudjelovali vatrogasci stožernih dobrovoljnih vatrogasnih društava Grada Novske, i to DVD Novska, DVD Rajić i DVD Nova Subocka.

  Tijekom vježbe prikazan je siguran način evakuacije učenika, učitelja i tehničkog osoblja u što kraćem razboblju, a prema predviđenom evakuacijskom planu predviđenom za javne objekte. U vježbi je sudjelovalo 468 učenika i osoblja poslijepodnevne smjene u OŠ Novska i 28 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila...

 • Održana 127. godišnja skupština DVD Novska

  Novljanski su vatrogasci u 2013. godini imali 61 intervenciju, od kojih su požari na stambenim i gospodarskim objektima zabilježeni u sedam slučajeva, brojne su bile intervencije na autocesti, kao i spašavanje objekata i imovine u poplavama koje su zahvatile Posavinu prošle i ove godine, moglo se čuti u izvješću predsjednika DVD Novska Tomislava Bogojevića na redovnoj i izvještajnoj 127. skupštini najstarije organizirane udruge u Gradu Novskoj.

 • Uspješnih 19 godina rada VZG-a Novska

   

  19 godina rada VZG-a NovskaProšlo je devetnaest godina od osnutka Vatrogasne zajednice grada Novske, koja danas ima 10 članica Dobrovoljnih vatrogasnih društava, u kojima djeluje 1160 vatrogasaca te jednu Vatrogasnu postrojbu.

  Na svečanoj skupštini Davor Štimac, predsjednik i zapovjednik VZG-a Novska, tom je prilikom u Izvješću o provedbi vatrogasne djelatnosti, između ostalog, izdvojio da su vatrogasci VZG-a  u protekloj 2011.godini intervenirali 108 puta. „ Ako se tome dodaju i neke druge intervencije tijekom prošle godine, bilo ih je 133,  te se može reći da je vrijednost  spašene imovine veća od 1,2 milijuna kuna“, napomenuo je Štimac.


  Da bi se moglo djelovati, spašavati imovinu i ujedno ljudske živote prioritet je stavljen na opremanje, osposobljavanje i uvježbavanje vatrogasaca VZG-a Novske. U opremanju je istaknuta financijska  pomoć Grada potrebna za rad DVD-a pa tako za potrebe djelovanja vatrogasci na raspolaganju imaju 18 namjenskih i drugih vozila za prijenos vode, nabavljena je i druga vatrogasna oprema, a u Izvješću, zapovjednik izdvaja i postavljanje krovišta na zgradi novog DVD-a u Novskoj, kao i izgradnji DVD-a u Rajiću.

 • Teška prometna nezogda na autocesti A3

  Dana 30.04.2012. god. u 13 sati od VOC Sisak dobivamo dojavu o teškoj prometnoj nezgodi na A3 Bregana - Lipovac na 138 km. Odmah po dojavi izlazimo sa dva vozila i 6 vatrogasca. Pri dolasku na mjesto intervencije zatičemo djelatnike hitne pomoći iz Novske koji su zbrinjavali 2 osobe, a treća osoba je ostala priklještena u vozilu. Odmah u suradnji s djelatnicima hitne pristupamo vađenju osobe koja je imala višestruke prijelome noge. Samo izvlačenje je trajalo dvadesetak minuta zbog težine ozljeda. Unesrećeni su prevezeni u bolnicu Nova Gradiška, a osiguranje vozila se je nastavilo od strane djelatnika DVD-a Novska.

 • Nove web stranice

  Poštovani posjetitelji, dobro došli na nove web stranice Vatrogasne zajednice Grada Novske.

  Ovim putem nastojat ćemo vam pružiti informacije o svim aktualnim događanjima, intervencijama, osposobljavanjima, te ostalim bitnim događajima iz područja našeg djelovanja.

  Stranice su osmišljene da redovito pružaju informacije o događajima kroz redovito ažuriranje, te na informativan i vizualan način poude kvalitetnu informaciju.

  Na stranicama možete vidjeti kompletno ustrojstvo VZG Novska, sa svim tijelima i osobama uključenim u njih. Osim ustrojstva VZG-a, postoji i popis DVD-ova po mjestima, sa osnovnim infomacijama te bitnim fotografijama. U sve ponuđene informacije, možete pregledati i mnoštvo fotografija u galeriji, koje će se redovito dodavati.

  Stranice su još u izgradnji te će se redovito ažurirati i nadopunjavati novim informacijama. Zbog toga vas molimo za razumijevanje u slučaju povremenih nefunkcionalnosti ili nepotpunosti informacija na našim stranicama.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker