Filter
 • Kamion kod Novske sletio s autoceste

  Tijekom jutra započelo je izvlačenje šlepera registracijskih oznaka NS 179-XD iz Srbije, iz kanala u koji je u noći u srijedu oko 22 sata sletio na autocesti A3 između Novske i Kutine. Vozač kamiona, M. V., (43) u slijetanju u duboki kanal potoka, koji prolazi ispod autoceste, ostao je prikliješten u zgnječenoj kabini i tek su ga intervencijom novljanskih vatrogasaca, uspjeli osloboditi.

  Prebačen je kolima Hitne pomoći u sisačku Opću bolnicu. Iz kojih je razloga vozač kamiona sletio u kanala tek će se utvrditi. Nakon što su spasili vozača i pjenom ugasili plamen ispod olupine vozila, vatrogasci su na mjestu događaja ostali sve do jutra.

 • Ugašen požar mlade šume iznad Rajića

  Skoro šest sati trebalo je vatrogascima staviti pod kontrolu požar koji je u ponedjeljak, 10. rujna,  u popodnevnim sati zahvatio veliku površinu mlade šume u brdskom dijelu iznad Rajića. U gašenju su sudjelovala vatrogasna društva iz Rajića, Novske, Jazavice, Roždanika te Stare i Nove Subocke. 

  „Pomagali su i djelatnici Hrvatskih šuma. Za gašenje su angažirana 34 vatrogasca i veliki broj vatrogasnih vozila. Gašenje je otežavao teško dostupan brdski teren i gusto raslinje kroz koje se bilo teško probijati. Povremeni nalet vjetra raznosio je vatru po većoj površini guste mlade šume tako da je plamen izbijao na više mjesta, rekao je Davor Štimac, zapovjednik Vatrogasne zajednice Novska.

 • Zasluženo poštovanje za sav trud vatrogasaca

  „Zahvaljujem u ime svih građana na svemu što činite  na spašavanju imovine i ljudskih života, rekao je  Antun Vidaković, gradonačelnik, na primanju  predstavnika  vatrogasaca koji su nedavno sudjelovali u gašenju velikog požara mlade hrastove šume iznad naselja Rajić. Da bi im pružio, kako je tom prigodom kazao, zasluženo poštovanje za sav trud koji su uložili prilikom ove ali i ostalih  intervencija, u obrani od požara i svih drugih nepogoda.

  S tijekom i obimom  akcije gašenja, gradonačelnika je upoznao zapovjednik Vatrogasne zajednice Novska, Davor Štimac, naglasivši da su ne gašenju požara koji je trajao skoro šesta sati,  sudjelovala  34 vatrogasca Dobrovoljno vatrogasnih društva iz Rajića, Novske, Jazavice, Roždanika te Stare i Nove Subocke.

  „Od 102. vatrogasne intervencija ove godine, 64 su bile gašenje  požara otvorenog prostora. 

 • Radni vikend za sve službe zbog poplavnih voda

  Radni vikend za više službe, vatrogasce, spašavatelje i djelatnike “Vodoprivrede”.

  Tijekom subote i nedjelje, vatrogasci iz svih društava Vatrogasne zajednice Grada Novske, ispumpavati će bunare zagađene nedavnim poplavama u Staroj i Novoj Subockoj.

  – Na tom poslu je angažirano 25 vatrogasaca, a u dva dana isprazniti ćemo tristotinjak bunara u ova dva naselja. Na korištenje smo dobili pumpe iz Primorsko-goranske županije, DVD-a Krka, Opatije i Rijeke. Pumpe su posuđene Vatrogasnoj zajednici Sisačko-moslavačke županije koja ih je proslijedila na teren, rekao je Davor Štimac, zapovjednik VZG Novska.

 • Plesmo u obrani od poplave, vojska u Jasenovcu

  Sveukupno 10 DVD-a, 65 vatrogasaca i mnogo mještana u ovim trenucima se bore protiv poplave u naselju Plesmo.

  Pune se vreće sa pijeskom, i slažu se zečiji nasipi oko ugroženih domova, a radi se i na utvrđivanju slabih mjesta na nasipima, sve pod koordinacijom Davora Štimca.

  Iz Hrvatskih voda na terenu je Tomislav Naglić, voditelj ispostave Subocka, Strug u Novskoj koji je izjavio da situacija još nije kritična, te da je porast vode oko 1 centimetar na sat.

  Vojska u Jasenovcu

  U jutarnjim satima je stigla pomoć od 130 pripadnika Hrvatske kopnene vojske sa 17 motornih vozila u područje jasenovačke Posavine, koji će braniti područje od poplava, kako je jučer najavio ministar obrane Ante Kotromanović. Vojska će pomagati pri izgradnji i učvršćivanju brana na širem području Posavine, zbog straha od vodenog vala koji se očekuje u noći sa utorka na srijedu. Oko 17:00h održati će se novi sastanak općinskog vijeća i stožera za obranu od poplave, što ćemo prenijeti na Novska.IN portalu.

 • Na udaru vodene stihije šire područje Grada Novske

  Noć s petka na subotu trajala je borba s vodenom stihijom na velikom dijelu područja Grada Novske. Velika količina kiše koja je padala, posebno jako pred ponoć stvorila je velike probleme.

  Pod vodom se našlo i samo središte Novske, vode ja poplavila prometnice, probijala se iz šahti oborinske i kanalizacijske odvodnje, a vodena stihija je nosila velike količine blata, granja i drva.

  Ista je situacija bila i u Staroselskoj ulici, Hercegovačkoj ulici, ulica Vladimira Nazora, i mnogim drugim, gdje automobili nisu mogli prolaziti jer je voda prelazila rubnjake i ulijevala se u domaćinstva. Igralište NK “Libertas” je također poplavljeno.

  Poplavljen je i pothodnik na novljanskom željezničkom kolodvoru. Stanovnicima ulice sv. Mihovila u Bročicama dvorišta su puna vode, nekima su poplavljeni podrumi. Probuđeni iz prvog sna izlaze iz kuća. Teško se da što učiniti. Srećom kiša prestaje padati, no za subotu su najavljene nove oborine.

 • Poplavljen veći dio Stare Subocke i okolnih sela

  Ponovno noć bez sna za mještane Stare Subocke. Po četvrti put ove godine zbog nabujale rječice Subocke iz koje se izlila voda, poplavljen je veći dio sela.

  Od dva sata u noći svi su budni. Voda im ulazi u kuće, spašavaju stvari iz prizemlja kuća i životinje iz gospodarskih objekata. Od dva sata noćas im pomažu vatrogasci Novske, Rajića, Stare i Nove Subocke. Uključeni su i gorski spašavatelji HGSS Stanica Novska i Požega, koji su tijekom noći intervenirali i na području Pakraca i Lipika.

 • U prometnoj nesreći teško ozlijeđen vozač automobila

  U prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak u dopodnevnim satima  dogodila na autocesti Bregana – Lipovac nedaleko od Novske  teško je stradao D.J. (56), vozač osobnog vozila marke Peugeot, osječkih registarskih oznaka. 

  Upravljajući u smjeru Zagreba, prema riječima očevidca,  vozačice koja se vozila u istom pravcu, automobil stradalog se nalazio u traku za preticanje no u jednom trenutku vozač je izgubio kontrolu,  skrenuo je u lijevo, udario u središnju metalnu odbojnu ogradu od koje se vozilo odbilo te zaustavilo na zaustavnom djelu.  

  Među  prvima koji su pružili pomoć ozlijeđenom vozaču bio je Davor Štimac, vozač Hitne pomoći Novska, koji  sasvim slučajno naišao  sa sanitetskim vozilom poslije nezgode, vozači se prema Novoj Gradišci.

 • Spremne za 10. Državno natjecanju vatrogasne mladeži

  Vatrogasna ženska ekipa iz Stare Subocke,  sudjelovati će na 10. Državnom natjecanju  vatrogasne mladeži koju organizira Hrvatska vatrogasna zajednica, a održati će se  od 21. do 23 rujna u Zadru. Pravo na sudjelovanje ekipa je  izborile su na Županijskom natjecanju održanom u Lekeniku, gdje su osvojile 3. mjesto.

  Kako bi se što bolje plasirale na Držanom natjecanju, svakodnevno vježbaju na vježbalištu prostora iz Vatrogasnog doma DVD-a Stara Subocka. Predsjednik DVD-a, Miroslav Zrinski, napominje da su djevojke i prije dvije godine sudjelovale na Državnom vatrogasnom natjecanju u Šibeniku

  „Tada su  u jakoj konkurenciji od  64 ekipe ženske mladeži iz cijele Hrvatske, osvojile odlično 11. mjesto, istaknuo je predsjednik.

   

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker