Sudar kamiona na autocesti A3 kod čvora Novska

U jutranjim satima u ponedjeljak, na autocesti A3, 1 km nakon čvora Novska u smjeru Bregane, dogodio se sudar dva kamiona.

Prema informacijama, ozlijeđena je jedna osoba, koja je kolima Hitne pomoći prebačena u bolnicu Sisak.

U tijeku je očevid, a na teren izašlo je šest vatrogasaca DVD-a Novska s tri vozila.

Opširnije:Sudar kamiona na autocesti A3 kod čvora Novska

Na zaobilaznici se zapalio osobni automobil

Druga intervencija vatrogasaca DVD-a Novska u ponedjeljak prijepodne, nedaleko od križanja ulice Vladimira Nazora i zaobilazne ceste prema D47 Novska, zapalio se automobil. 

Požar na osobnom automobilu Fiat Punto, vlasnika I.M. iz Novske, ugašen je brzom intervencijom djelatnika DVD Novska. Vozač nije ozlijeđen, a uzrok požara nije u poznat.

Djelatnici PP Novska odradili su očevid nad mjestom nesreće, a promet na zaobilaznici je nesmetan.

Opširnije:Na zaobilaznici se zapalio osobni automobil

Električna instalacija na automobilu uzrokovala požar – šteta je velika

Požar na automobilu marke Audi, vlasnika iz Brestače, koji se zapalio u dvorištu kuće vlasnika, vatrogasci DVD-a Novska ugasili su brzo.

Dim i plamen u motornom dijelu vozila uzrokovao je tehnički kvar. Izgorjela je sva instalacija i dijelovi motora, a šteta na vozilu je velika.

 Unutrašnjost automobila vatra na sreću nije stigla zahvatiti. Plastika, tekstil i spužva brzo gore, pa se požar u trenutku može razbuktati i  vatra zahvati cijelo vozilo. Česti uzrok izbijanja požara je stanje električnih instalacija i ono što vozači prvo osjete je miris paljevine. Trebalo bi  odmah zaustaviti vozilo, prekinuti električni krug, utvrditi uzrok ili pristupiti gašenju – kazao je Goran Bezenšek, vatrogasni zapovjednik, koji je s još dvojicom vatrogasaca došao na intervenciju.

Dodaje i kako kao dio opreme u osobnim vozilima nije obvezan vatrogasni aparat, no iz ovog i ranijih slučajeva zapaljenja vozila preporučuje nabavku, jer upravo zbog brzine širenja požara na vozilima, koliko god vatrogasci brzo došli, može biti kasno.

Očevid su obavili djelatnici Policijske postaje Novska.

Opširnije:Električna instalacija na automobilu uzrokovala požar – šteta je velika

Izgorjela drvarnica – vatrogasci spasili drva pripremljena za grijanje

Intervencijom vatrogasaca DVD Novska, brzo je ugašen požar na drvarnici i pomoćnoj zgradi u ulici Nikole Tesle u Novskoj.

Požar je primijećen nešto prije 13 sati u nedjelju, a usprkos brzog dolasku i gašenja, izgorio je krov i drveni zidovi zgrade, no spašena su drva koje je vlasnik pripremio za grijanje tijekom zime.

Vlasnik kaže kako je i onako namjeravao srušiti privremenu konstrukciju drvarnice, i da šteta nije velika od izgorjelih dasaka i greda. Vatrogasci su u gašenju koristili dva vozila, a u intervenciji su sudjelovali Goran Bezenšek, zapovjednik, Vedran Lazić, Dubravko Tobijaš iRoberto Štimac.

Zapovjednik podsjeća kako traje sezona grijanja i da treba biti oprezan kod paljenja vatre u pećima, ali i na obvezno čišćenje dimnjaka peći za loženje.

 Svaku pojavu požara odmah prijaviti na žurni broj 112 ili 193 za vatrogasce, rekao je Goran Bezenšek, zapovjednik DVD Novska.

Očevid su obavili djelatnici Policijske postaje Novska.

Opširnije:Izgorjela drvarnica – vatrogasci spasili drva pripremljena za grijanje

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker