Električna instalacija na automobilu uzrokovala požar – šteta je velika

Kategorija: Intervencije
Kreirano Srijeda, 20 Prosinac 2017

Požar na automobilu marke Audi, vlasnika iz Brestače, koji se zapalio u dvorištu kuće vlasnika, vatrogasci DVD-a Novska ugasili su brzo.

Dim i plamen u motornom dijelu vozila uzrokovao je tehnički kvar. Izgorjela je sva instalacija i dijelovi motora, a šteta na vozilu je velika.

 Unutrašnjost automobila vatra na sreću nije stigla zahvatiti. Plastika, tekstil i spužva brzo gore, pa se požar u trenutku može razbuktati i  vatra zahvati cijelo vozilo. Česti uzrok izbijanja požara je stanje električnih instalacija i ono što vozači prvo osjete je miris paljevine. Trebalo bi  odmah zaustaviti vozilo, prekinuti električni krug, utvrditi uzrok ili pristupiti gašenju – kazao je Goran Bezenšek, vatrogasni zapovjednik, koji je s još dvojicom vatrogasaca došao na intervenciju.

Dodaje i kako kao dio opreme u osobnim vozilima nije obvezan vatrogasni aparat, no iz ovog i ranijih slučajeva zapaljenja vozila preporučuje nabavku, jer upravo zbog brzine širenja požara na vozilima, koliko god vatrogasci brzo došli, može biti kasno.

Očevid su obavili djelatnici Policijske postaje Novska.

 

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker