Filter
 • Vodostaj Struga raste, kritično tijekom vikenda

  Kilometri nasipa od zemlje i vreća pijeska trebaju odoljeti nadolazećem valu rijeke Save, Struga i brojnih pritoka.

  Voda već plavi naselja Bukovicu i Trebež, u općini Jasenovac, a ugroženo je više kuća u Kraljevoj Velikoj na području Lipovljana, te na novljanskom dijelu, u naselju Plesmo.

  Mještani sela Plesmo zabrinuto promatraju kanal Strug. Tamo su prošle godine bile poplavljene poljoprivredne površine i više kuća. Obitelji Latin i Koločaj, čiji su domovi uz sam Strug, iako je obalom podignut novi nasip pojačan i vrećama, pribojavaju se da bi moglo biti kao i lani, kada su im dvorišta i gospodarski objekti plivali u vodi. - Voda u Strugu nikada nije tako brzo tekla. Nešto nije u redu.

 • Vatrogasci Stare Subocke ponosni na svoj rad

  Za dugogodišnji rad i članstvo u vatrogastvu DVD Stara Subocka, na svojoj redovitoj skupštini, odlikovalo je Marka Babića, za 60 godina vjernosti, Spomenicom vatrogasnog veterana, kao i zlatnom vatrogasnom medaljom Hrvatske vatrogasne zajednice.

  Spomenice i odličja primili su i drugi članovi društva: Stjepan Crnojević, Matija Turković, Mato Šeničnjak, Ivo Užarević, Ivan Kocijan i Ivica Požgan dok je srebrnu medalju primio Antun Lupoglavac.

  Pred velikim brojem gostiju i vatrogascima na skupštini društva podnesena su izviješća o radu u proteklom periodu predsjednika Miroslava Zrinskog, kao i zapovjednika Borislava Maletića te financijsko izvješće. Rečeno je da društvo ima 157 članova, od kojih je 10 operativnih. Ono čime se posebno ponose su postignuti rezultati na natjecanjima i rad s vatrogasnom mladeži. Članovi DVD-a Stara Subocka sudjelovali su i u akcijama gašenja, kao i intervencijama i pomoći na jasenovačkom području kod velikog vodostaja.

 • Požar izazvala peć ložena u staji

  U požaru koji je zahvatio gospodarski objekt u naselju Borovac, kod Novske, izgorjelo je sijeno i krov staje.

  Vatru je izazvala iskra iz peći koja je ložena unutar objekta, kako bi se zagrijali male prasci i pilići smješteni u prostoriji. Životinje su spašene , a vlasnici se, u pokušaju da ugasi vatru, srušio dio krova s crijepom na glavu te je zadobila ozlijede. Na požarište su brzo došli vatrogasci iz dva vatrogasna društva, iz Novske i Rajića, koji su se prihvatili gašenja, dok je prvu pomoć vlasnici pružio glavni vatrogasac VZG Novska, Davor Štimac, zaposlen u novljanskoj Hitnoj pomoći.

 • Vatrogasnoj postrojbi Grada Novske uručena nova zaštitna oprema u vrijednosti od 53.000 kuna

  Zahvaljujući gradu Novskoj DVD Novska, Vatrogasna postrojba grada Novske, danas je dobila kompletno novu opremu u vrijednosti od 53.000,00 kuna. Riječ je o kompletnoj vatrogasnoj opremi, od zaštitne kacige do zaštitne odjeće.

  „ Mi smo tu opremu posjedovali i ranije, ali je oprema bila već stara oko osam godina, a prema procjeni postojeća oprema može vrijediti pet godina. To znači da je bilo krajnje vrijeme nabaviti novu opremu, stoga se zahvaljujem Gradu Novskoj i gradonačelniku Vladi Klasanu na potpori „- rekao je zapovjednik DVD-a Novska Dražen Štimac.

  Prilikom uručenja nove vatrogasne opreme članovima Vatrogasne postrojbe Grada Novske gradonačelnik, Vlado Klasan je rekao: „Neprocjenjiva je vrijednost i uloga vatrogastva u zaštiti imovine i ljudi. Naša vatrogasna postrojba višestruko je dokazala svoju vrijednost, spremnost i profesionalnost stoga zaslužuje i vrhunsku opremu. Nastavit ćemo i dalje s opremanjem vatrogasnih jedinica na području grada Novske“ - rekao je gradonačelnik Vlado Klasan, te dodao kako Grad u svim segmentima cijeni izvrsnost, a jedna od njih su zasigurno novljanski vatrogasci.

 • Gorjela prikolica puna Porschea

  Pravovremenom intervencijom djelatnika Hrvatskih cesta koji su do dolaska vatrogasaca iz Novske, aparatima za ručno gašenje započeli gašenje kamiona s prikolicom natovarenom skupocjenim automobilima, spriječena je velika šteta.

  Jutros nešto poslije osam sati na južnom dijelu auto ceste A3, između Novske i Okučana, zapalio se ležaj na kotačima prikolice za prijevoz automobila.Vozač autoprijevoznika iz beogradske prijevozničke tvrtke „Jezero“, koji je na prikolici vozio,  pet  Porschea Panemera i još dva druga automobila, iz Slovenije prema Turskoj, kaže da je u vožnji uočio dim iz prikolice. Nakon što se stao na zaustavnom traku auto ceste, buknuo je plamen na podvozju prikolice.

 • Novljanski vatrogasci gasili požar: Požar uzrokovalo centralno na drva

  Nakon što su ugasili požar, novljanski vatrogasci još dežuraju na dvorišnoj stambenoj zgradi i radionici u Dalmatinskoj ulici broj 12 u Novskoj.  Poziva na intervenciju primili su noćas nešto poslije dva sata. Zbog gustog dima i prilaza u tavanski prostor gdje je bilo žarište požara, vatrogascima je bilo otežano gašenje. Uz pomoć posebnog uređaja morali su  isisavati dim, a gašenje su obavljali opremljeni maskama i bocama za kisik. Požar se, uvjereni su vatrogasci,  najvjerojatnije proširio od dimnjaka za centralno grijanje na drva i uz grede na cijeli tavan.

 • Neobična intervencija vatrogasaca iz Novske: Spašavali mačku s krova

  Mirno nedjeljno vatrogasno dežurstvo, za novljanske vatrogasce, Vedrana Lazića i Gorana Bezenšeka, pretvorilo se u neuobičajenu intervenciju. Iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje tijekom popodneva, dobili su poziv za spašavanje mačke koja ne može sići s krova.  

  Mačku, kako smo saznali, susjedi su čuli da mijauče s krova zgrade Pučkog otvorenog učilišta, pa su prvo obavijestili Udrugu za zaštitu životinja „Mala šapa“ no kako je oni zbog nepristupačnosti nisu mogli skinuti, preko služba 112, zatražili su pomoć vatrogasaca.

  Vatrogasci su se uz pomoć vatrogasnih ljestvi popeli na krov i dospjeli do uplašene i promrzle mačke.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker