Filter
 • Zahvala!

  Na poplavama koje su od 14.veljače do 3.ožujka, 2014. god. bile na području Grada Novske, Općine Jasenovac i Općine Lipovljani sudjelovalo je ukupno 132. vatrogasca s područja naše zajednice.

  Danonoćno su pomagali stanovništvu ugroženih mjesta Plesmo, Kraljeva Velika, Trebež i Bukovica u evakuaciji, pravljenju zečjih nasipa, ispumpavanju te prijevozu hrane i ostaloga.

  Zahvaljujući dobroj suradnji  VZG Novska, Gradonačelnika Grada Novska Vlade Klasana, Vodoprivrede Novska, Hrvatskih voda  i dobrovoljnih vatrogasaca posao je odrađen profesionalno, te bez posljedica kako za vatrogasce tako i za mještane.

  S područja VZG Novska sudjelovalo je deset dobrovoljnih vatrogasnih društava:

  Jazavica-Roždanik, Rajić, Novska, Bročice, Brestača, Kozarice, Nova Subocka, Stara Subocka, Sigetac i Plesmo.

  Podsjetimo da su vatrogasci svoj posao radili na dobrovoljnoj, volonterskoj razini i da za sudjelovanje na intervencijama ne dobivaju novčanu naknadu.

  Te su po tko zna koji put opravdali svoje postojanje, tradiciju, znanje i volju za ovime što rade !

   

  HVALA VAM !!! VATROGASCI !!!

  Zapovjedništvo

  Vatrogasne zajednice Grada Novske

 • Vatrogasna vježba na naftnim postrojenjima u Kozaricama

  Lipovljanski vatrogasci, uz sudjelovanje vatrogasaca DVD-Novska i Javne vatrogasne postrojbe iz Kutine, priredili su taktičku vježbu kod naftnih pogona u naselju Kozarice na „Otpremnoj stanici Jamarice“.

  -  Ovakve vježbe na naftnim postrojenjima,  prema svojoj složenosti izvođenja, ubrajaju se među najzahtjevnije. Od svih sudionika traži se dobra pripremljenost. Osim vlastite provjere, uvježbavanjem se  provjerava i spremnosti zaposlenih uključenih u zaštitu pogona, kazao je Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani i koordinator provođenja vježbe. Simulaciju gašenja naftnih postrojenja DVD Lipovljani, provodi tri puta na godinu, kako bi provjerili vlastitu osposobljenost  i funkcioniranje opreme.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker