Filter
 • Gradsko vatrogasno natjecanje

  U nedjelju, 15. lipnja, na Gradskom stadionu održano je Gradsko vatrogasno natjecanje "Novska 2014" u organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Novske.

  U šest kategorija natjecalo se 27 vatrogasnih ekipa, a sudjelovalo je 300-tinjak vatrogasaca. Natjecalo se u kategorijama djece, mladeži i odraslih u muškoj i ženskoj konkurenciji. U kategoriji dječaka 1. mjesto osvojila je ekipa DVD Bročice ispred DVD-a Jazavica/Roždanik i DVD-a Novska, u kategoriji djevojčica najuspješnije su bile natjecateljice DVD-a Novska, a slijede DVD Jazavica/Roždanik i DVD Nova Subocka.

 • Održan 5. Vatrogasni izazov

  REZULTATI - muški
  REZULTATI - ženski

  Petu godinu zaredom više od stotinu vatrogasaca-operativaca sudjelovalo je u Vatrogasnom izazovu, terenskom natjecanju koje nastoje simulirati radnje i postupke s kojima se susreću vatrogasci prilikom operativnog djelovanja.

  Organizatori ovogodišnjeg Vatrogasnog izazova bili su VZG Novska, VZG Kutina i VZO Lipovljani, a sve pod pokroviteljstvom Vatroprometa d.o.o., Zagreb, Vatrogasna zajednica Sisačko-Moslavačke županije, Općina Lipovljani.

  Natjecanje je održano u nedjelju, 8. lipnja, na područjima Lipovljana, Novske, te Kutine.

  Okupljanje i start ekipa u bio je u Vatrogasnom domu u Lipovljanima, gdje je održan uoči natjecanja radni sastanak za voditelje ekipa, upute organizatora i određivanje pravila natjecanja i ponašanja. Izazov je ove godine okupio muške i ženske vatrogasne ekipe iz osam županija te iz Republike Slovenije.

 • Izgorjelo krovište obiteljske kuće u Bročicama

  U požaru koji se jučer dogodio u naselju Bročice, vlasnika Branka Miškovića, ul. Sv. Mihovila 200, gotovo je u potpunosti uništeno krovište obiteljske kuće.

  Vatrogasci su o požaru obaviješteni u 12.03 sati, a na požarište su izašli pripadnici domicilnog DVD-a Bročice s jednim vozilom i 8 vatrogasaca, te DVD Novska s 4 vatrogasna vozila i također 8 vatrogasaca.

  Požar je ubrzo ugašen, a samo požarište sanirano je do 13.30 sati, nakon čega je uslijedio očevid djelatnika Policijske postaje Novska. Prema riječima vlasnika, prije požara je službena osoba, dimnjačar, obavljao radnje vezane uz čišćenje dimnjaka, a da li je to uzrok požara, utvrdit će istraga. Prema riječima zapovjednika VZGN Davora Štimca šteta na objektu iznosi oko 60.000 kn.

 • Natjecanje vatrogasne mladeži

  Na Gradskom stadionu po 20. put održano je natjecanje djece, vatrogasne mladeži i odraslih Vatrogasne zajednice grada Novska. Natjecalo se 25 ekipa, u više vatrogasnih vještina, u kojima je sudjelovalo oko 300 vatrogasaca.

  Najbolje u kategoriji pomladak ženske ekipe, je ekipa DVD Novska, a slijedi Jazavica – Roždanik i Nova Subocka.

  U muškoj kategoriji istog uzrasta najbolja je ekipa DVD Nova Subocka, druga je Jazavica – Roždanik 1. ekipa, a treći su Novska 1. ekipa, a u kategoriji mladež muški pobjednici su iz Rajića, zatim sljede Bročice i treći Stara Subocka, dok su kod ženskih ekipa pobjednice iz DVD-a Bročica.

 • DVD Plesmo proslavilo 80 godina rada

  Svečanim mimohodim, s barjacima na početku povorke kroz naselje Plesmo, započelo je obilježavanje 80-e obljetnice mjesnog DVD-a, a nakon prijavka zapovjednika društva, Štefe Matića, gradonačelniku Vladi Klasanu , usljedila je i Skupština.

  Na povijest društva podsjetio je Drago Špančić, tajnik DVD-a Plesmo. - U vrijeme osnivanja Plesmo je imalo 400 stanovnika. Za prvog predsjednika izabran je Mijo Škrljac. Društvo radi s kratkim prekidima zbog ratnih događanja no odmah poslije obnavlja aktivnosti. Sedamdesetih godina dobiva svoj svečani barjak i nabavlja se prva vatrogasna šprica - , između ostaloga u svom je izvješću napomenuo tajnik.

 • Vatrogasni izazov 2013.

  Ekipa DVD-a Stara Sela, pobjednici su „Vatrogasnog izazova 2013“ , natjecanja vatrogasaca. Ovo je četvrto po redu natjecanje koje su priredile Vatrogasne zajednica Lipovljani i Novska. Osvajenjem drugog mjesta uspjeh je postigla i ekipa DVD-a PGD Brezovik iz susjedne Slovenije, a treći su bili vatrogasci iz Stare Subocke kod Novske.

  Od ekipe žena najbolje su gošće iz Slovenije, a slijede ekipe iz Nove i zatim iz Stare Subocke. - Sudjelovalo je 28 ekipa iz Karlovačke, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Zagrebačke, Koprivničko-križevačke i Sisačko-moslavačke županije te iz Republike Slovenije.

  Pored muških, po prvi put sudjelovale su i ekipe žena -, naglasio je Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani Vatrogasne ekipe su trebale proći sve predviđene vježbe u kojima se tražila preciznost i izvršenje u određenom vremenu i što većom preciznošću.

 • U sudaru s kamionom punim pčela ozlijeđeno pet osoba

  Južni trak autoceste A3 zatvoren za promet vozila tijekom noći, između Novske i Okučana, ponovno je pušten u promet jutros nešto prije 8 sati. Promet je obustavljen zbog neuobičajene prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo više vozila, naime, dva su automobila naletjela na prevrnuto vozilo s prikolicom koje je prevozilo košnice sa pčelama. Pri tome su dvije osobe teže, a tri lakše ozlijeđene.

 • 3. Vatrogasni izazov 2012.

  Vatrogasna postrojba Kutine, ponovila je uvježbanost i naslov pobjednika „ Vatrogasnog izazova “ , natjecanja vatrogasaca održanog protekle nedjelje u Lipovljanima i Novskoj. Natjecanje su  po treći put pripremile Vatrogasna zajednica gradova, Novska, Garešnica i VZ Općine Lipovljani. Uspješna je bila i druga ekipa DVD-a Kozarice, također ponovivši prošlogodišnji rezultat, treće mjesto pripalo je ekipi DVD-a Novska, koji su popravili rezultat od prošle godine kada su bili četvrti. 

  Vatrogasni izazov - REZULTATI (tablica je u MS Excelu)

  „ Ovogodišnje natjecanje po broju sudionika najbrojnije je do sada. Sudjelovalo je 28 ekipa, oko 250 sudionika s područja Zagrebačke, Karlovačke, Bjelovarsko bilogorske, Požeško slavonske , Brodsko posavske i Sisačko moslavačke županije. Najzastupljeniji su bili vatrogasci VZG Novske, a nastupile su i dvije ženske ekipe iz DVD-a Lipovljani i Stara Subocka, rekao je Zlatko Pješ, zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Lipovljani. . 

  Natjecatelji su trebali izvršiti 12 vježbi. Prema riječima Davora Štimca, zapovjednika VZG Novska, svaki operativni zadatak trebalo je izvršiti u određenom vremenu i sa što većom preciznošću.

  „Svaka vježba je dio radnji i postupanja s kojima se vatrogasci susreću  prilikom svog djelovanja. Natjecanje je  bile pripremljeno na više lokacija u Lipovljanima, Piljenicama, Kraljevoj Velikoj, Novskoj i na Novljanskom jezeru, tako da su ekipe morale voditi računa i o vremenu prilikom mijenjanja mjesta izvršenja zadaća, naglasio je Štimac.  Vodilo se računa i o sigurnosti pa je tako za dodatnu sigurnost natjecatelja na Novljanskom jezeru, bili  angažirani  spašavatelji Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Novska.

 • Novljanski vatrogasci na dislokaciji u Živogošću

  U jutarnjim satima, 26. lipnja, prva vatrogasna postrojba Vatrogasne zajednice Grada Novske s jednim navalnim vozilom uputila se na dislokaciji u Živogošće, kao pripomoć lokalnim vatrogasnim društvima u obrani priobalja, dok traje protupožarna sezona.

  U prvoj smjeni su pripadnici DVD-a Rajić Marijan Polaček i Aleksandar Miličević, te profesionalni vatrogasac DVD-a Novska, Dubravko Benzešek. Novljani će po 15 dana biti na dislokaciji sve do mjeseca rujna ove godine, a sretan put i što manje intervencija zaželio im je i gradonačelnik Vlado Klasan, koji zajedno s predsjednikom VZGN, Davorom Štimcem i zapovjednikom DVD Novska, Draženom Štimcem prisustvovao jutrošnjem polasku prve vatrogasne smjene.

  Niz godina novljanski vatrogasci tijekom ljetnih mjeseci odlaze na razne dislokacije u jadransko priobalje, gdje su sudjelovali u gašenju požara. Njihova stručnost i obučenost je cijenjena, a pohvale, nakon brzih intervencija kod Živogošća, nisu izostale. Živogošće je priobalno naselje, u Makarskom primorju, koje administrativno pripada općini Podgora.

  Sastoji se od 3 manja (Porat, Mala Duba i Blato), međusobno udaljena oko 1,5 km naselja smještena uz obalu. Naselje se nalazi na Jadranskoj magistrali, glavnoj hrvatskoj priobalnoj cestovnoj prometnici.

 • Nova vozila i oprema za tri DVD-a

  Svečano je bilo u večernjim satima u četvrtak, 12. lipnja, ispred prostorija DVD-a Novska.

  Tri dobrovoljna vatrogasna društva, koja su u sastavu Vatrogasne zajednice Grada Novske, bogatija su za neophodnu vatrogasnu opremu i vozila, koja im je uručio gradonačelnik Vlado Klasan.

  DVD Jazavica/Roždanik tako sada posjeduje novo vatrogasno vozilo i motornu pumpu, vatrogasno vozilo koje su do sada koristili uručeno je DVD-u Sigetac, a druga vatrogasna motorna pumpa uručena je DVD-u Bročice.

  Uz prisustvo gradonačelnika, čelnika VZGN i vatrogasaca ovih društava opremu je blagoslovio i prigodnu molitvu održao vlč. Milan Vidaković.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker