Skupština DVD-a Krapje – bez požara u proteklom razdoblju, primili čestitke za uspješan rad

Vatrogasna skupština DVD-a Krapje, društva osnovanog davne 1925. godine, u selu ima poseban značaj – okupe se mještani, članovi društva, a od imenovanja Mateje Koberac za predsjednicu društva Mjesni dom postao je premali kako bi u njega stali mnogi koji se odazovu skupštini. Priznanje je to njenom i radu svih članova DVD-a Krapje.

Od dolaska na čelno mjesto društva, nastavljajući obiteljsku tradiciju vatrogastva, Mateja je uložila puno napora kako bi pokrenula rad i okupila članstvo, posebno mlade.

Sve to predočila je u svom Izvješću na redovnoj godišnjoj skupštini u prepunom domu, a priznanje za rad dali su joj i gosti, predstavnici tridesetak vatrogasnih društava koji su došli iz raznih krajeva Hrvatske.

 DVD Krapje ima 86 članova, od toga je 35 djece i mladih. Posebnu pozornost pridajemo natjecanjima, kao i osposobljavanju novih članova. Krapje je selo drvenih kuća i zbog toga nam je važno provoditi stalnu preventivu. Koliko smo u tome uspješni govori činjenica da u proteklom razdoblju nismo imali niti jednu intervenciju gašenja – naglasila je Mateja Koberac, predsjednica.

U nastojanjima da i nadalje tako bude, Mateja ima veliku potporu svih u društvu i mještana, posebno od oca Ante, koji je zapovjednik društva, tajnice Mihaele Vuković, Općinske vatrogasne zajednice i predsjednika Danijela Kušana, DVD-a Jasenovac, Općine Jasenovca, načelnice Marije Mačković, kao i Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje, kako bi Krapje i njegova drvena arhitektura ostala sigurna od vatre.

Čestitke za uspješan rad DVD Krapje uputio je i Nenad Radojčić, direktor tvrtke “Vatropromet”, kao i Mijo Brlečić, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice.

Copyright © 2012 "Vatrogasna zajednica Grada Novske"

2012.
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker